Gaaf toch als je de held van de dag bent. Omdat je iets kan wat je nog niet kon. Misschien heb je gewonnen met je team. Of voor de eerste keer in je leven gescoord. Dat is wat
sporten met kinderen kan doen. Ook voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Sporten laat kinderen met een beperking groeien en maakt ze trots.

Landelijk initiatief
Special Heroes is een landelijk sport-stimuleringsprogramma om leerlingen (van 6 tot 19 jaar) binnen het speciaal onderwijs te laten zien en ervaren hoe leuk sport en bewegen kan zijn. Het programma is een initiatief van Gehandicaptensport Nederland, Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie  (NOC*NSF) en de Landelijke Vereniging voor Cluster 3 scholen (LVC-3), met als doel de jeugdsport van kinderen met een beperking een impuls te geven.

Sporten is beleven
Het doel van Special Heroes is om leerlingen in het speciaal onderwijs te laten ervaren hoe leuk  sporten en bewegen kan zijn. Hierbij staan de kinderen centraal. Afhankelijk van hun sportwensen worden sport- en beweegactiviteiten aangeboden. Van voetbal tot hockey, van atletiek tot korfbal, of dansen en boogschieten. Alles is mogelijk. Dit helpt de kinderen en hun ouders een sportvereniging te kiezen die past.

School is de spil
De kennismakingsprogramma's starten altijd binnen de school. De regionale projectleider van Special Heroes werkt nauw samen met verenigingen en clubs in de buurt van de school én van de woonplaats van de leerlingen. Via de school worden ook ouders bij de sportkeuze betrokken. Zo ontstaan er voor de leerlingen mogelijkheden om in hun vrije tijd bij een vereniging te gaan sporten en bewegen. Net zoals hun broertjes en zusjes.

Meer informatie vind je op www.specialheroes.nl.